Boğaziçi Film Festivali “İki Şafak Arasında” Filminin Ekibini Ağırladı

Yönetmen Selman Nacar’ın İki Şafak Arasında filminin ekibi, 9. Boğaziçi Film Festivali gösterimi sonrası düzenlenen söyleşiye katıldı.

Boğaziçi Film Festivali “İki Şafak Arasında” Filminin Ekibini Ağırladı

9. Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal uzun metraj yarışma filmlerinden olan İki Şafak Arasında, İstanbul seyircisiyle bir araya geldi. Selman Nacar’ın yönettiği filmin gösterimi, 26 Ekim Salı akşamı Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirildi. Gösterim sonrası düzenlenen söyleşiye filmin yönetmeni Selman Nacar, yapımcılar Burak Çevik ve Diloy Gülün, oyunculardan Mücahit Koçak, Nezaket Erden, Bedir Bedir, Erdem Şenocak, Gülçin Kültür Şahin ve ekip üyeleri katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise akademisyen ve sinema yazarı Murat Tırpan gerçekleştirdi.  

Ulusal Uzun Metraj Yarışma filmlerinden olan “İki Şafak Arasında”, baş karakter Kadir’in, aile işinde bir işçinin ağır yaralanmasının ardından hayallerini, ailesini ve yaralanan işçinin karısının hayatını etkileyecek ahlaki bir karar vermek zorunda kalma sürecini anlatıyor.

Selman Nacar, projenin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili soruya cevap vererek sözlerine başladı. Yönetmen, başka bir senaryo yazarken bir karakter üzerine notlar aldığını ve daha sonra bu filmin çalışmalarına geçtiğini söyledi. Hukuk Fakültesi okuduğu için, ahlak, vicdan ve hukuk gibi meselelere zaten düşünsel anlamda ilgisi olduğunu söyleyen Nacar, bu meseleleri işlemenin sinematografik açıdan da etkileyici olduğunu sözlerine ekledi. Nacar, “Bir karakterin, birkaç mekanda ve birçok kişiyle ilişkide olduğu bir film yapmak da istiyordum ve ortaya İki Şafak Arasında çıktı,” dedi.

Filmin yapımcılarından Burak Çevik, prodüksiyon süreci hakkında sorulan soruya cevap verdi ve filmi Uşak’ta çektiklerini söyledi. Uşak’ta en son 1955’te film çekilmiş olduğunu belirten Çevik, yönetmen Selman Nacar’ın da Uşaklı olduğunu ve tercihte etkisinin bulunduğunu söyledi. Çekimlerin gerçek bir fabrikada yapıldığını söyleyen Çevik, araya pandemi girdiği için prodüksiyonun uzadığını belirtti. Filmi beyaz perdede izletebildikleri için çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Yönetmene, filmdeki fabrikanın soğuk bir atmosfer yarattığı söylenmesinin üzerine Nacar, “Renk paletleri belirlendi, kesme olmadan, uzun planlar kullanıldı ve seyirci zaman meselesini hissetsin, daha gerçekçi yerden baksın istedik. Fabrika da tek plan çekildi ve arkadaki sesler ve devamlılık zedelenmedi. Fabrikanın içinde, Kadir karakteriyle birlikte her şeye tanıklık etme imkanı bulduk ve kendimizi sorguladık,” dedi. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleri ve Beyoğlu Belediyesi’nin Kurumsal Ev Sahipliği’nde Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali, sektörün birbirinden değerli isimlerinin yanı sıra dünya çapında sinema profesyonellerini İstanbul’da ağırlıyor. Filmler ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiler ile tüm sinema salonlarındaki gösterimler www.bogazicifilmfestivali.com internet sitesi ve festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Biletler Mobilet’te!

Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seansları için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seansları için 15 TL, kısa film gösterimleri ise 5 TL’den mobilet.com üzerinden satışa sunuldu. Ayrıca biletler festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilir.

Covid-19 Önlemleri Hakkında Önemli Bilgi

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimini tamamlamış izleyiciler son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren, Covid-19 geçirmiş kişiler ise izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile etkinliklere PCR testi koşulu aranmadan katılabilecektir. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecektir.